A PLM alkalmazása

A PLM rendszerek a következő funkcionális csoportokból állnak:

Adatkezelés

A PLM rendszer összegyűjti a terméktervezéshez, fejlesztéshez, gyártáshoz és adatkezeléshez szükséges összes információt. A termékinformáció és a tervezési folyamatok egyik központi forrása az összes projekt, anyag és alkatrész kezelése, dokumentumok és terméktervezési követelmények.

Változáskezelés

A PLM használatával történő termékcserén alapuló menedzsment lehetővé teszi a változás tervezésének legjobb gyakorlatát, azaz a tervezési folyamatban résztvevők változásait, végrehajtását, módosítását, ellenőrzését és közlését, valamint a feladatok ütemezéskezelésen keresztül történő ellenőrzését.

Keresés

A PLM-felhasználók – helyük és rendszereiktől függetlenül – bármikor hozzáférhetnek a szükséges információkhoz több kritérium vagy teljes szöveges keresés révén.

Hozzáférés az adatokhoz

A terméktervezéssel foglalkozó alkalmazottak képesek arra, hogy könnyen megtalálják és felhasználják a munka elvégzéséhez szükséges információkat, azaz anyagokat, alkatrészeket, dokumentumokat, műszaki adatokat, műszaki rajzokat, gyártási utasításokat és így tovább. A PDM platform legfontosabb jellemzője az adatokhoz való hozzáférés ellenőrzése. A rendszer figyelembe veszi az adatok megtekintésére és szerkesztésére vonatkozó jogosultság szintjét, ezáltal megfelelve a vállalat adatbiztonsági követelményeinek.

Együttműködés

A PLM rendszer lehetővé teszi a vállalati folyamatok feltérképezését és az adatcserét több részleg között. A munkafolyamat-mechanizmusok lehetővé teszik az automatizált folyamatok létrehozását és végrehajtását, amelyek szabályozzák az információáramlást. A munkafolyamat a vállalat legjobb gyakorlatát tükrözi, és optimalizálja az adatcserét az üzleti folyamatokban.

Integráció

A legkorszerűbb PDM rendszerek integrálódnak a külső rendszerekhez (például ERP) és alkalmazásokhoz (pl. CAD), és kiterjesztik a PLM (Product Lifecycle Management) platform lehetőségeit.

Szüksége van PLM-re?

Szakértőink szívesen válaszolnak kérdéseire! Kérdezzen bátran PLM témában és garantáltan mindenre találunk megoldást...